AU-DELÀ DU RÉEL

Voorbij de werkelijkheid – een existentiële ervaring!

Het meisje in een kleine rode jurk kijkt graag naar de maan, ze krijgt er nooit genoeg van. Ze ontmoet elke nacht ‘de man van de maan’ met wie ze bevriend is geraakt en vertelt hem elke dag haar leven: haar dromen, haar verlangens, haar geluk, haar verdriet. En zijn aanwezigheid kalmeert en troost haar. Probeer het maar eens zelf, kijk naar de maan – maar neem rustig de tijd!

De twee muzikanten Helena Rüegg en Rob Bangert nemen je mee in hun dromerige voorstelling “Voorbij de werkelijkheid”  in een wereld vol verbeelding, passie en muziek. Ze spelen met hun instrumenten, de bandoneon en de gitaar, prachtige composities en vertellen met behulp van video’s en nieuwe technieken de universele geschiedenis van de mensheid: leven, geboorte, hoop, verdriet, geluk, middelbare leeftijd en dood. Helena en Rob vragen in deze show uw vijf zintuigen en prikkelen hen: horen, zien, ruiken, proeven en aanraken. De magie van de voorstelling raakt alle mensen. Het is een concert, een performance, een theatervoorstelling, een video-ervaring en beeldende kunst. En na 75 minuten vuurwerk zie je de maan nooit meer op dezelfde wijze!

Uw verbeelding zal worden gewekt en u zingt na het concert voor de maan “el canto bajo la luna – het lied onder de maan”!

Premiere 23 augustus 2019 – Saint Jean des Arts

Chant sous la Lune – written by Helena Rüegg, read by Luigi Regnanese, played by Duo canto Bajo la Luna