Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Summer Summit Professional Musicians

juli 2, 2023 - juli 8, 2023

Een onderzoeken naar de mogelijkheden en voorwaarden, of en hoe een jaarlijkse inspiratieweek voor internationale professionele culturele werkers uit verschillende kunstenvelden kan worden georganiseerd. Een week waarin we in een prachtige omgeving met collega’s nieuwe ideeën kunnen ontwikkelen rondom kunsteducatie, talentontwikkeling en culturele uitwisseling.

Helena Rüegg en Rob Bangert hebben 15 professionele musici en kunstenaars uitgenodigd om hun gast te zijn in de zomer van 2023, van 2 tot 8 juli, in Roncaccio, nabij het dorp Aranno in Ticino. In deze afgelegen, mooie en inspirerende omgeving willen we samen met enkele andere collega’s onderzoeken hoe we onze droom kunnen waarmaken: het organiseren van een jaarlijkse bijeenkomst van internationale professionele musici, dansers, schrijvers, beeldend kunstenaars en kunstdocenten.

Voor professionele kunstenaars zijn er vaak weinig mogelijkheden om collega’s uit andere landen te leren kennen. Tijdens de zomermaanden worden er veel seminars en andere bijeenkomsten van dit type aangeboden. Maar ze zijn bijna altijd alleen gericht op amateurs. Daarom vinden wij het belangrijk dat professionals elkaar ook in een ontspannen sfeer kunnen ontmoeten.

Onze inspiratieweek staat in het teken van het delen van onze expertise en ervaringen. Om dergelijke discussies te stimuleren, zouden we het fijn vinden als elke deelnemer inzicht geeft in zijn/haar vakgebied en vertelt over de structuren en werkmogelijkheden in zijn/haar thuisland of verblijfplaats.

Collega’s uit Duitsland, Hongarije, België, Italië, Frankrijk, Zwitserland en Nederland zullen naar de Roncaccio afreizen. Een echt internationale groep!

Praten over onze respectievelijke beroepen is al heel inspirerend! Maar natuurlijk is de praktische uitvoering ter plaatse zeer welkom: zingen, musiceren, dansen, acteren – samen of in kleine groepjes kan altijd, maar hoeft niet! Omdat de week zo ontspannen mogelijk moet zijn.

Ons eigenlijke doel is om vanaf 2024 een jaarlijkse uitwisseling te organiseren in de zomer, kostendekkend en met een kleine deelnamevergoeding. De inzichten die we verzamelen tijdens deze inspiratieweek begin juli 2023 vloeien uit in een projectaanvraag bij Europese partners voor 2024 en volgende jaren .

Gegevens

Begin:
juli 2, 2023
Einde:
juli 8, 2023
Evenement Categorie:
Site:
www.cultuurbeleidadvies.nl

Organisator

robbangert
E-mail
info@cultuurbeleidadvies.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Roncaccio
Ara Gesora
Aranno, Tiscino Zwitserland
+ Google Maps
Telefoon
00491702824532