CD’S

CD’s zijn te koop via info@duolaluna.com (prijs 15,00 euro per stuk excl. portokosten)

ESFAHANIA 2022, VITO RECORDS 002

In maart 2022 verschijnt de nieuwe CD van Duo la Luna. Deze CD draagt de titel Esfahania en op de CD worden Helena en Rob bijgestaan door Mischa Pfeiffer op altviool en Winnie Holzenkamp op contrabas. De CD zal vanaf oktober 2021 al te koop zijn via mailadres info@duolaluna.com (of via Helena en Rob). Pas in de loop van 2022 zal de CD op o.a.Spotify en iTunes zijn te beluisteren.

Op de CD staan vijf nieuwe composities van Helena maar ook nieuwe werk van Rodolfo Mederos, Pablo Estigarribia, Jean-Marie Raymond en Emmanuel Trifilio. Hiernaast worden er enkele tango klassiekers teh gehore gebracht zoals Gran Hotel Victoria, La Bordona en Naranjo en flor.

De prachtige titeltrack van de CD, Esfahania, is gecomponeerd door Helena Rüegg voor het Alpentöne festival in 2017. Het nummer komt in de bezetting met altviool en contrabas helemaal tot zijn recht.

NOSTALGHIA 2021, VITO RECORDS 001

In december 2020 is de eerste CD van Duo La Luna verschenen bij het label Vito records. Op de CD staan nieuwe composities van Máximo Diego Pujol, Quique Sinesi en Helena Rüegg die voor het eerst te horen zijn. De muziek is ook op o.a. iTunes en Spotify te beluisteren zijn.

Bijzonder is de door Helena Rüegg geschreven Suite Les Fortunes. Deze suite is geschreven in de herinnering aan onze goede, maar helaas overleden, vriend en acteur Herman Vinck.

De CD is opgenomen in Silvox Studio in Silvolde en het ontwerp is gemaakt door Marcel van de Broek van OAK-studio. Naast de CD is het ontwerp ook als bijzondere poster verkrijgbaar waarbij gebruik is gemaakt van de glow in the dark techniek. De sterren op de poster geven ’s nacht licht.

Composities op de CD: Siglo XXI (Pujol), Juegos de Luna (Sinesi), El Abuelito, Hermanito, Milonga de la Suerte, Diosa del camino, Pinzón, Nostalghia, Ara Gesora, Alejandra, Amavita, Ascona Dreams, Florcita (Helena Rüegg)

Online: EP Cuando brillan las estrellas 2021

Op deze EP die alleen online (o.a. Spotify & iTunes) te beluisteren is staan twee composities van de Franse componist Jean-Marie Raymond. De compositie “Cuando Brillan Las Estrellas” is speciaal voor Duo la Luna gecomponeerd. “Canto Bajo La Luna” is een van de eerste stukken die Duo la Luna samen hebben gespeeld. Duo la Luna heeft haar naam ontleend aan deze compositie.